Συνολικές προβολές σελίδας

Τρίτη 8 Φεβρουαρίου 2011

ΙΑΤΡΙΚΗ: ΦΥΣΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΓΕΙΑ ΣΤΟ ΓΕΝΙΚΟ ΠΛΗΘΥΣΜΟ


Για να διατηρήσουν την υγεία τους , όλοι οι υγιείς ενήλικοι ηλικίας 18 έως 65 έτη χρειάζονται την αερόβια (αντοχή) σωματική δραστηριότητα μέτριας-έντασης για ένα ελάχιστο 30΄ πέντε ημέρες κάθε εβδομάδα ή αερόβια σωματική δραστηριότητα υψηλής-έντασης για ένα ελάχιστο 20΄ τρεις ημέρες κάθε εβδομάδα.


Οι συνδυασμοί μέτριας δραστηριότητας και υψηλής-έντασης μπορούν να εκτελεσθούν για να ικανοποιήσουν  αυτή τη συνθήκη.  Παραδείγματος χάριν, ένας αθλούμενος ή μία αθλούμενη  μπορεί να εφαρμόσει την παραπάνω συνθήκη αφού  περπατήσει έντονα για 30΄ δύο φορές κατά τη διάρκεια της εβδομάδας και έπειτα της τρέξιμο 20΄  τις δύο άλλες ημέρες.


Η αερόβια δραστηριότητα μέτριας-έντασης, είναι γενικά ισοδύναμη με έναν βιαστικό περίπατο και αυξάνει  τον αριθμό των  καρδιακών σφυγμών, μπορεί επίσης να πραγματοποιηθεί αθροιστικά με περιόδους  των 10΄ για να επιτευχθεί το όριο των 30 λεπτών.

 Η δραστηριότητα υψηλής-έντασης  γίνεται κατανοητή από τη γρήγορη αναπνοή και μια ουσιαστική αύξηση στον αριθμό των  καρδιακών σφυγμών. Επιπλέον, κάθε ενήλικος πρέπει να εκτελέσει τις δραστηριότητες που διατηρούν ή αυξάνουν τη μυϊκή του   δύναμη και την αντοχή σε μια  ελάχιστη συχνότητα  δύο ημερών κάθε εβδομάδα. 

Λόγω της σχέσης μεταξύ της σωματικής δραστηριότητας και της υγείας, τα πρόσωπα που επιθυμούν να βελτιώσουν περαιτέρω την προσωπική ικανότητά τους, να μειώσουν τον κίνδυνό τους για τα χρόνια νοσήματα  και τα μυοσκελετικά προβλήματα  ή να αποτρέψουν την ανθυγιεινή αύξηση βάρους μπορούν να ωφεληθούν με το να ξεπεράσουν τα ελάχιστα συνιστώμενα όρια σωματικής δραστηριότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου