Συνολικές προβολές σελίδας

Κυριακή 6 Μαρτίου 2011

ΠΟΛΕΜΙΚΕΣ ΤΕΧΝΕΣ ΑΝΤΙ ΓΙΑ ΤΡΕΞΙΜΟ


Τις περισσότερες φορές που χρειάζεται  να ασκηθούμε με  καρδιοαναπνευστική άσκηση στο γυμναστήριο  για να δαπανήσουμε θερμίδες και να αυξήσουμε την αντοχή  μας επιλέγουμε το διάδρομο, το ποδήλατο, το ελλειπτικό μηχάνημα κ.λ.π.
Προσπαθούμε όλο και περισσότερο σε χρόνο και ένταση για να πετύχουμε τους στόχους μας με καθοδήγηση  του γυμναστή.
Υπάρχει όμως κάποια δραστηριότητα που θα δαπανούσε τις ίδιες θερμίδες και θα είχε τα ίδια αποτελέσματα σε καρδιοαναπνευστικό επίπεδο ?
Κι όμως υπάρχει!!!!!!!!!!!!!
Είναι οι πολεμικές τέχνες !!!!!!!!!!!!!
Σύμφωνα με μια έρευνα που διεξήχθη στο  Πανεπιστήμιο της Nebraska (ΗΠΑ)  οι πολεμικές τέχνες έχουν το ίδιο αποτέλεσμα σε καύση θερμίδων και αντοχή όπως και το τρέξιμο ή άλλη μορφή αερόβιας άσκησης.
Οι ερευνητές μελέτησαν 18 άνδρες αρχάριους σε μια τυπική ημέρα προπόνησης στο taekwondo. Η προπόνηση περιελάμβανε κλωτσιές μπροστά, πίσω, ανοίγματα, χτυπήματα κ.λ.π.
Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι ο μέσος όρος των σφίξεων  των αθλουμένων κυμάνθηκε στο 80% της μέγιστης καρδιακής συχνότητας και δαπάνησαν 600 θερμίδες την ώρα. Έρευνες σε γυναίκες έδειξαν  παρόμοια αποτελέσματα.
Άρα πλέον δεν θα πρέπει να σκεφτόμαστε ότι μόνο τα αερόβια μηχανήματα  βοηθούν στους στόχους μας. Οι πολεμικές  τέχνες όπως taekwondo, karate, judo, kung fu, aikido κ.λ.π. όχι μόνο μας διδάσκουν μία ακόμα πολεμική τέχνη αλλά αναπτύσσουν τη δύναμη, την αντοχή, την ισορροπία και η δαπάνη ενέργειας είναι η ίδια με μια άσκηση σε αερόβιου τύπου μηχάνημα όπως διάδρομο, ποδήλατο κ.λ.π.

 (Glass, et al., 2003)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου