Συνολικές προβολές σελίδας

Τετάρτη 20 Απριλίου 2011

Το HAARP και οι θεωρίες συνωμοσίας


Οι θεωρίες συνωμοσίας στην εποχή μας διαδέχονται η μία την άλλη, φαίνεται όμως ότι υπάρχει ένα πρόγραμμα ερευνών, το οποίο κατηγορείται για ότι μπορείτε να φανταστείτε, από φυσικές καταστροφές μέχρι αλλαγή των καιρικών φαινομένων!

Το High Frequency Active Auroral Research Program (HAARP) είναι ένα ιονοσφαιρικό ερευνητικό πρόγραμμα, το οποίο χρηματοδοτείται από την πολεμική αεροπορία και το ναυτικό των ΗΠΑ, από το Πανεπιστήμιο της Αλάσκα και από την υπηρεσία για προηγμένα αμυντικά ερευνητικά προγράμματα (DARPA).

Ο στόχος του HAARP είναι να αναλύσει την ιονόσφαιρα και να ερευνήσει τη δυνατότητα ανάπτυξης ιονοσφαιρικής τεχνολογίας για λόγους επικοινωνίας καθώς και επιτήρησης.

Δηλαδή, αν τα πειράματα και οι έρευνες του HAARP στεφθούν με επιτυχία, θα συμβάλλουν στη βελτίωση των επικοινωνιών και των συστημάτων πλοήγησης.

Οι εγκαταστάσεις του προγράμματος βρίσκονται στην Αλάσκα ενώ το πιο εξελιγμένο όργανο του σταθμού είναι το ιονοσφαιρικό ερευνητικό όργανο (IRI), ένας πομπός ραδιοκυμάτων, ο οποίος εκπέμπει σε μεγάλες συχνότητες.

Το IRI, χρησιμοποιείται για να “διεγείρει” μια περιορισμένη έκταση της ιονόσφαιρας.

Υπάρχουν και μερικοί όμως, που δεν θεωρούν ότι όλα είναι τόσο “αθώα”.

Το HAARP έχει κατηγορηθεί επανειλημμένως από συνωμοσιολόγους και εσχατολόγους για αρκετά και ποικίλα γεγονότα, συμπεριλαμβανομένων και πολλών φυσικών καταστροφών.

Η δημοσιογράφος, Sharon Weinberger, αποκάλεσε το HAARP, ως ο “Μόμπυ Ντικ” των συνωμοσιολογικών θεωριών, ενώ τόνισε ότι η δημοτικότητα των συγκεκριμένων θεωριών, ίσως επισκιάσει τα οφέλη που θα προσφέρει το HAARP, στην επιστημονική κοινότητα.

Μία από τις θεωρίες υποστηρίζει ότι η “έρευνα της ιονόσφαιρας ίσως πυροδοτήσει πτώση ηλεκτρονίων που θα μπορούσε να αναποδογυρίσει τους μαγνητικούς πόλους της Γης.”

Ο συγγραφέας, Nick Begich, έχει ισχυριστεί σε διαλέξεις του ότι το HAARP θα μπορούσε να προξενήσει σεισμούς, πλημμύρες, τυφώνες, καταιγίδες κ.α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου